| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
philosophias weteran

Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 1613 Skąd: Ziemia planeta... no właśnie czy tylko ludzi?
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 12:31 Temat postu: czas |
|
|
czy wam też czas wysłania postu pojawia się jako o godzinę wcześniejszy od aktualnie obowiązującego w polsce? tj. 12.33, kiedy mamy 13.33? czy da się coś z tym zrobić?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żmijka Miś Może Być :-)

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 13:44 Temat postu: |
|
|
ja mam coś takiego, że jak się niezaloguję to mam godziny wcześniejsze wszystkich postów niż jak się zaloguję
a na uczelnianych kompach tak nie mam
(ale ja się już przyzwyczaiłam chyba) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Neferiti Niezłomna Oportunistka

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 13:50 Temat postu: |
|
|
bo właściwa godzina jest dostępna jedynie dla elitarnego grona zalogowanych użytkowników  _________________ Ceterum censeo Carthaginem delendam esse! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
philosophias weteran

Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 1613 Skąd: Ziemia planeta... no właśnie czy tylko ludzi?
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 14:09 Temat postu: |
|
|
ja nawet jak jestem zalogowana to mam godzinę za wcześnie i oczopląsu od tego dostaję  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cygnus Agrostyk

Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 6309 Skąd: Warszawa [hometown: Pabianice]
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 15:06 Temat postu: |
|
|
Nie ma przeszłości, bo jeszcze nie nadeszła, nie ma przyszłości, bo już jej nie ma i nie ma teraźniejszości, bo zanim ją spostrzec potrafimy w przeszłość się zamienia. Przyjmij do wiadomości, że żyjesz w bezczasowości i jakieś durne cyferki na ekranie nie mają żadnego znaczenia.  _________________ MOJA GALERIA: http://community.webshots.com/user/Jakubno
"Jeśli do doliny prowadzi wysoka przełęcz, odwiedzają ją tylko najlepsi przyjaciele i najgorsi wrogowie." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
philosophias weteran

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 15:39 Temat postu: |
|
|
czyli podejść tak po "buddyjsku"
chyba nic innego mi nie pozostaje  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dena weteran

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
philosophias weteran

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 22:41 Temat postu: |
|
|
tylko że czasem te drobiazgi bez większego znaczenia uprzykrzają ci życie, taka szpilka na fotelu, drapiacy sweter, zatkany nos, pyłek co wpadł do oka i można by wymieniać dalej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 2:35 Temat postu: |
|
|
| Cygnus napisał: |
| Przyjmij do wiadomości, że żyjesz w bezczasowości i jakieś durne cyferki na ekranie nie mają żadnego znaczenia. |
"Bezczasowie" nie mówi mi kiedy mam iść spać, bo naturalny rytm zaburzył się już dawno
Oddaję się zatem w łapy czasowia; 3:35 to odpowiednia pora by zamknąć oczy.
Jakub, próbowałeś żyć bez zegarka? Mi się wciąż i wciąż nie udaje. I jak bym nie chciała, to życie wymaga ode mnie rozpracowywania położenia wskazówek na cyferblacie i odczytywania za każdym razem na nowo ich aktualnej pozycji.
Ach, nie lubię mijania.
Bo w tej mojej bezczasowości nic nie mija, a jednak wciąż wszystko płynie. I nie raz się przelewa - kiedy tylko nadchodzi odpowiedni ku temu czas :]
A skoro nadchodzi, to gdzieś jednak musi być brama teraźniejszości, przez którą musi przejść :]
Każda inna część czasu istnieć nie może :]
(był na forum temat o czasie, kiedy świętował on swoją teraźniejszość, bardzo mi się podobał)
Fajne słowo: mijać.
Mijam się z przemijaniem :] Przemijam mijaniem :]
I wciąż offtopicuję
Dobrej nocy sobie życzę, Wy już pewnie dawno śpicie :]
Poezja, która w swej formie aż wznosi się ku Częstochowie  _________________ Ceterum censeo Carthaginem delendam esse! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cygnus Agrostyk

Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 6309 Skąd: Warszawa [hometown: Pabianice]
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:09 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Jakub, próbowałeś żyć bez zegarka? Mi się wciąż i wciąż nie udaje. I jak bym nie chciała, to życie wymaga ode mnie rozpracowywania położenia wskazówek na cyferblacie i odczytywania za każdym razem na nowo ich aktualnej pozycji. |
Gdzieś do skończenia studiów żyłem bez zegarka. Komórki nie miałem chyba do 3 roku studiów i jakoś sobie radziłem. Teraz już trochę mniej. Choć gdybyś mnie wczoraj zapytała, jaki dzień tygodnia, odpowiedziałbym: środa.  _________________ MOJA GALERIA: http://community.webshots.com/user/Jakubno
"Jeśli do doliny prowadzi wysoka przełęcz, odwiedzają ją tylko najlepsi przyjaciele i najgorsi wrogowie." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
przytulia weteran

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:11 Temat postu: |
|
|
kiedys przy czytaniu Stachury przeczytalam ze zegarek ogranicza wolnosc.nie nosze wiec.od telefonu jestem jednak uzalezniona. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Charis anula

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:53 Temat postu: |
|
|
Eeee telefon...
ja to z nim jak bez niego. Gubię [za łóżkiem], wyciszam [niesłyszę ważnych telefonatów, tzn, nie odbierazm ich], generalnie konto mi się zawsze kończy, a ja mam niewykorzystaną kasę. ALE jak się wtedy wezmę, to biorę go dzwonię do Zuli, no i przez godzinę pieprzymy jak połamane, dopóki nie zapiszczy...  _________________ QUEEN OF OFFTOPIC!
Jest we mnie Ktoś, kto patrzy poza moimi oczyma.
Rabindranath Tagore |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:34 Temat postu: |
|
|
Zegarki swoją drogą, komórki także... jednego nie posiadam, drugie z premedytacją mam wiecznie wyładowane, tak by nikt mnie nie traktował jako swoją darmową minutę.
I gubię się w dniach tygodnia, jak dziecko w lesie, ciągle obijając nie o to drzewo, o które bym chciała.
Niedziala, 6 maja 2007; godzina 14:34 _________________ Ceterum censeo Carthaginem delendam esse! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zojka zabanowana na amen :-)
/zojka/zojka01.jpg)
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 14:15 Temat postu: |
|
|
a ja zegarka na ręku nie noszę, ale głównie dlatego, że takowego nie posiadam, gdybym jakiś posiadała, to pewnie bym nosiła.
A komórkę mam.. właściwie prawie zawsze przy sobie. No i nie ukrywam, że potrafi mi życie ułatwić. Zawsze ją jednak wyciszam, bo zwyczajnie nie lubię, jak mi coś dzwoni w torbie
A odnośnie czasu na forum, to jestem tak niesamowicie spostrzegawcza, że nawet tego nie zauważyłam..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
philosophias weteran

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 18:39 Temat postu: |
|
|
myślałam że tylko ja wiecznie wyciszam (ehh, cóż za egocentryzm ) tylk mi potem wstyd jest, bo się potem po głupiemu tłumaczyć muszę,czemu tel. nie odbieram: "eee, no wiesz, ściszoną miałam", lub lękam się że sie ktoś obrazi, że celowo nie odbieram
faktem jest, że nie przepadam za rozmowami przez telefon tj. krótkie- tak w celu wymiany niezbędnych informacji, ale telefoniczne ploty nie są moją mocną stroną  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|