| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jadwiga *
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 0:12 Temat postu: idziemy na terapię |
|
|
No cóż,alleluja! stało się ,chodzimy wreszcie na terapię! Byliśmy na razie dwa razy-piszę my,bo to jest terapia rodzinna.Terapeutkę znalazłam przez przypadek,szukałam daleko a znalazła się całkiem blisko,żeby było śmieszniej okazało się że mieszka w tej samej miejscowości co my.Nie przymuszałam syna tylko zachęcałam żeby poszedł i sam zdecydował że spróbuje"bo jednak sam nie daje rady".Jestem pełna nadziei do dobrych efektów tej terapii choć wiem że nie należy oczekiwać cudów.Najważniejsze że sam chce z tym coś robić a pani psycholog jest przemiłą ,życzliwą osobą,myślę że będzie mu łatwo się przed nią otworzyć.Trochę obawia się jednak co będzie gdy zobaczy go ktoś znajomy,jakiś kolega-tego się boi bo wstydzi się tej choroby,tłumaczę mu jednak że tym nie ma się co przejmować,w końcu będzie miał 20 lat ,jest dorosły i nie musi nikomu się tłumaczyć,niech myślą co chcą.Spodobała mi się ta terapia,myślę że trafiliśmy na właściwą osobę która będzie umiała nam(nie tylko synowi) pomóc.Pozdrawiam wszystkich! _________________ irena |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angiee Lepsza od Google

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 12:35 Temat postu: |
|
|
Cieszę się, pamiętajcie jednak, że terapia to bardzo ciężka praca i nie wolno o tym zapominać. I to jest praca, której nikt za was nie zrobi- tak jak w szkole- nie wystarczy chodzić, trzeba się uczyć i odrabiać pracę domową.
Pozdrawiam,
Angiee |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|