Anoreksja, Bulimia

forum dyskusyjne 

ProfilProfil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości
ZalogujZaloguj
RejestracjaRejestracja

Anoreksja

,

bulimia

, kompulsywne objadanie się, jedzenie nałogowe, nadwaga, otyłość - zaburzenia łaknienia da się wyleczyć. Forum jest dla dotkniętych przez zaburzenia odżywiania, ich rodzin i znajomych. Terapia jest niezastąpiona - jednak to forum może pomóc znaleźć odpowiedzi na pewne pytania. Pomóc zrozumieć czym jest anoreksja, bulimia czy inne zaburzenia łaknienia i jak zacząć żyć, by stały sie niepotrzebne.
Problem z założeniem konta? Nie dostajesz potwierdzenia rejestracji? Pisz koniecznie: AdamD
SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy  FAQFAQ  
--> Regulamin Forum
Zapraszamy na stronę: www.glodne.pl

studentem być...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
studentka

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hejooo... no ja też studiuję. od października. pedagogikę. i też studia miały mnie wyleczyć. tyle że... no tak, oczywiście, fajnie jest, fajne studia, bardzo chce tu być i tak dalej... ale to nie jest jednak lekarstwo Sad prawdę mówiąc to mi się pogorszyło... i to bardziej niż kiedykolwiek. no nie wiem, myślałam, że zajmując myśli,ręce, czas i życie, ucząc odpowiedzialności, pokazując możliwości i zapoznając z innymi ludźmi studia mnie wyleczą. za dużo bym chciała, wiem. ale dopiero teraz, ech szkoda no. ale i tak plus dla mnie za to, że nie obraziłam się na studia. dalej je "kocham" ( no może z wyjątkiem wtorkowego kolosa na którego nie nauczyłam się jeszcze nic i to z winy użalania się nad sobą)

ale nie ukrywam, że studia to dla mnie wyjątkowo ważna sprawa... no i tak jakoś chciałam się podzielić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w niebo
weteran

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

studentka napisał:
hejooo... no ja też studiuję. od października. pedagogikę. i też studia miały mnie wyleczyć. tyle że... no tak, oczywiście, fajnie jest, fajne studia, bardzo chce tu być i tak dalej... ale to nie jest jednak lekarstwo prawdę mówiąc to mi się pogorszyło...

A kto tu pisał, że studia miały go wyleczyć? Można sobie pomyśleć, że studia, praca, związek, nowe miasto, tymczasem wszystko to zależy od nas i sprowadza się do tego, że wyleczyć się możemy tylko My sami, zależnie od tego jak te dostępne nam środki wykorzystamy. Pierwszy krok to terapia, bez dwóch zdań..
studentka

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 7:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ooo właśnie, z przeprowadzką też wiązałam cudowne leczące właściwości i też dostałam po nosie.

ciach/Katee
to nie jest temat o roli terapii itp.
Powrót do góry
buba23
weteran

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 7:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie jest ciężko i studiować i pracować. Wracam o 23 do domu po 7, 8 godzinach i jeszcze mam sie uczyć..właśnie przeglądam oferty pracy. Muszę znalezć coś w normalnych godzinach, bo na dłuższą metę nie da się tego wytrzymać Rolling Eyes
Powrót do góry
Ratka
weteran

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 23:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mialam taki sposob ze pracowalam w te dni kiedy nie mialam zajec. Wychodzil mi z tego 7o dniowy tydzien pracy Confused Tez niezbt fajnie... ale za to nie wracalam do domu po nocach.

Jak juz swoje odcierpialam okazalo sie ze moge sie uczyc i jeszcze na tym zarabiac. Dlatego na razie postanowilam pozostac w swiecie nauki i od wrzesnia zaczynam doktorat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
buba23
weteran

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 9:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szlag mnie jasny trafił, gdy zobaczyłam plan zajęć. Kurwa mać. Kończą się dopiero 13 czerwca i na większość trzeba się przygotowywać, bo albo kolokwia albo testy, albo projekty badawcze, prezentacje, sracje. Nie mam czasu uczyć się do egzaminów, które zaczynają się juz 19 czerwca, a kończą 4 lipca z ostatnim terminem włącznie. Jak się nie zda to po prostu koniec. Trzeba zaliczać w przyszłym roku w letniej sesji dopiero i płacić za takie dodatkowe egzaminy słono. Gnoje. Oczywiście jeśli się nie zda najważniejszych, trzonowych przedmiotów, nie ma takiej możliwości. To dodyczy jedynie tych bzdurnych, typu metodologia badań naukowych z elementami logiki..co za durna uczelnia. Napisali, że sesja rozpocznie się wcześniej na prośbę wielu studentów. Ja się domyślam których..pewnie tych z 4,5 roku co to nie mają prawie nic do zdawania. Wrr. Musiałam sobie ponarzekac, by to z siebie wyrzucić i pogodzić się ze smętnym losem.
Powrót do góry
buba23
weteran

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jednak w lipcu nam poprawki zrobili i chwała im za to. A ja się dziś rozchorowałam. Od rana bolała mnie głowa migrenowo i robiłam dosłownie wszystko, by poczuć się lepiej bezskutecznie. Wykombinowałam sobie, że to może efekt ostatnich stresogennych dwóch tygodni-niby prawie nic się nie denerwowałam, a jednak się na mnie odbiło. Farmaceutka potwierdziła, zabroniła mi brać kolejny środek przeciwbólowy, kazała olać dziś naukę, walnąć się do łóżka i po prostu się przespać. Udało się 8) Czuję się jak nowo narodzona. Siedzę z kotem na kolanach, czuję się świetnie i jestem gotowa podjąć na nowo trudy dnia codziennego. Zadziwiające jak organizm potrafi o nas zadbać, kiedy trzeba.
Dena
weteran

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze,że chociaż Tobie się udało! Very Happy Very Happy .Ja nie lubię ,jak kogoś coś boli.Chyba,że wroga Twisted Evil ,ale tutaj nie mam żadnych wrogów.

A ja się dziś czuję tak samo smętnie i smutno.Właściwie to mi się beczeć chce.Jakie te dziewuchy są głupie Twisted Evil -mówiłam,że lepiej byłoby mi zostać facetem,hehehe.Przynajmniej nie byłabym taka bezdennie naiwna Laughing .

http://www.youtube.com/watch?v=v-Vw2yt-Vn8&feature=related
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu       Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Strona 12 z 12

Skocz do: