Anoreksja, Bulimia

forum dyskusyjne 

ProfilProfil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości
ZalogujZaloguj
RejestracjaRejestracja

Anoreksja

,

bulimia

, kompulsywne objadanie się, jedzenie nałogowe, nadwaga, otyłość - zaburzenia łaknienia da się wyleczyć. Forum jest dla dotkniętych przez zaburzenia odżywiania, ich rodzin i znajomych. Terapia jest niezastąpiona - jednak to forum może pomóc znaleźć odpowiedzi na pewne pytania. Pomóc zrozumieć czym jest anoreksja, bulimia czy inne zaburzenia łaknienia i jak zacząć żyć, by stały sie niepotrzebne.
Problem z założeniem konta? Nie dostajesz potwierdzenia rejestracji? Pisz koniecznie: AdamD
SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy  FAQFAQ  
--> Regulamin Forum
Zapraszamy na stronę: www.glodne.pl

TERAPEUCI - ADRESY!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
w niebo
weteran

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już pisałam o tym na pewno w tym temacie, bo miałam z tym miejscem styczność.
Z tego co wiem trudno jest się tam dostać na terapię indywidualną, za to terapię grupową mają podobno najlepszą w Krakowie (zasłyszane też od innych psychologów w mieście). Idź na pierwszą wizytę, na pewno Ci wszystko najlepiej wyjaśnią A jeśli chodzi o terapię indywidualną, mogą też np. wypisać skierowanie do podjęcia terapii w innym miejscu.
Pozdrowienia :)
Kamija

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy ktoś z Was wie coś o terapii grupowej w Scanmedzie przy ul. Armii Krajowej w Krakowie? Byłam tam ostatnio u psychologa, pozostałe konsultacje mam mieć jeszcze w sierpniu, ale teraz nie wiem, czy nie lepiej byłoby leczyć się w poradni przy Lenartowicza, skoro taka dobra. Tylko że wtedy znów moja terapia się odwlecze, a ja chcę już, bo za pół roku wyjeżdżam; no i nie wiem,czy się zakwalifikuję w tej poradni na grupową. Mam ED i fobię...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
amiszka
*

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może wiecie coś o pani Agnieszce Breitkopf, przyjmuje prywatnie w wa-wie? Wiem, że kiedyś pracowała w Centrum Psychoterapii na Sobieskiego, stamtąd pacjentka mi ją poleciła. Niestety teraz tylko prywatnie... warto?
Powrót do góry
amelie
*

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lateralis napisał:
Z KRAKOWA z czystym sumieniem moge polecic JOLANTE SYC. Swietna kobieta. Nie jest z pokroju "matkujacych" Psycholozek, nie klepie po pupci. Trzeba sie duzo pracowac. Ona zawsze powtarza, ze my musimy robic 80% pracy, a ona 20% ale przy niej sie nie czuje tego ogromu roboty. Za to rezultaty sa rewelacyjne Smile

Syc Jolanta
Gabinet Psychologiczny
Kraków, pl. Dominikański 5 (drugie IIp)
Tel. (012) 421 90 34

Najlepiej dzwonic o godzinie za 10 do pelnej godziny. Bo wtedu p. Jola ma przerwe miedzy- pacjentowa Smile (w tym od 13 -14 jest przerwa)

niewiele mogę powiedzieć po 2 wizytach, ale zgadzam sie z tym, że nie jest 'matkująca'. potrafi unaocznić prostym przykładem wątpliwość, która wydaje się nie do przejścia.
kompetentna kobieta. do tego ciepła i konkretna.
Powrót do góry
sstokrotkaa
*

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 0:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poszukuje terapeuty z okolic Nowego Sącza , Tarnowa ?
zna ktoś kogo kolwiek.. niestety nie znalazłam nic konkretnego,
Powrót do góry
w niebo
weteran

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sstokrotkaa jeśli w tym temacie nic nie znalazłaś, to znaczy że nikt nie jest wstanie nic polecić z tego regionu. Szukaj w Internecie, dzwoń, pytaj w miejscach, w których mogliby Ci doradzić gdzie masz się zwrócić.
w niebo
weteran

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co mi się wydaje: jeśli jesteś uczniem, Twoja szkoła powinna mieć psychologa przypisanego do jej regionu, jeśli studentem, powinniście mieć psychologa na uczelni, do interwencji kryz., to dobry początek. A jeśli jesteś starsza, znaleźć nie jest trudno, trzeba tylko dzwonić i sprawdzać.
Pozdrowienia.
ewe1201

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zakończyłam bezpłatną krótkoterminówkę i poszukuję grupy terapeutycznej w Poznaniu. Jeden ośrodek niby zamieścił informację, ze ma ruszyć grupa, ale od października uzbierały się 2 osoby!

Czy są tutaj chętni na taką formę terapii??
Powrót do góry
amy
*

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej. Po ośmiu latach znów odwiedzam to forum, co oznacza niestety ,że nadal choruję. Przeprowadziłam się niedawno do Bydgoszczy. Może wiecie czy jest tu jakaś grupa wsparcia, albo, gdzie warto się zwrócić o pomoc?? Z góry dziękuję.
Powrót do góry
Katee
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Amy, jeśli przejrzałaś ten wątek i nie znalazłaś żadnych odpowiednich namiarów to oznacza, że czas poszukać w google i książeczce telefonicznej.
wiercipieta
*

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 0:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Katee napisał:
Amy, jeśli przejrzałaś ten wątek i nie znalazłaś żadnych odpowiednich namiarów to oznacza, że czas poszukać w google i książeczce telefonicznej.

Z całym szacunkiem Droga Katee (jednocześnie dziękując za sprawowanie pieczy i porządku na forum oraz umożliwienie dotarcia do "przetestowanych"... i wszystkiego innego co robicie, aby pomóc).. książka telefoniczna i google na mój gust (i z doświadczeń jakie miałam) nie są wybitnie wiarygodnym źródłem. Oczywiście, zawsze ktoś musi być przysłowiowym "królikiem doświadczalnym", jak wiele z nas już było... i pewnie tak zostanie... ech coż za smętny i wredny ten świat.. gdzie człek wrogiem... a nie brat... Smile

Pogody ducha i wyrozumiałości w potrzebie...

Mam nadzieję, że każdy znajdzie mentora!
w niebo
weteran

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 7:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Katee tylko stwierdziła fakt, jeśli nie ma w tym temacie psychologów z danego miasta, to nie ma. Wyrozumiałość nie ma tu nic do rzeczy.
wiercipieta
*

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 8:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racja.. wybaczcie... dopiero się "formuję" i trochę zbyt emocjonalnie do wszystkiego podchodzę. Przepraszam Katee i dzięki "w niebie" za sprowadzenie na ziemie Wink
kokiko
*

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, witam wszystkich Smile

Chcę rozpocząć terapię, rozglądam się po różnych 'ofertach' etc...
No ale do konkretów, wie ktoś coś o PSYCHE-med w Krakowie? Mają tam z tego co widzę na stronce bezpłatny zakres usług.
Napiszę mejla z zapytaniem, ale może tutaj ktoś z Was miał z nimi styczność, ech nie chce już odwlekać brania się za leczenie :/
Powrót do góry
w niebo
weteran

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeszukaj temat, jeśli ktoś miał styczność, powinnaś coś tutaj znaleźć, a jeśli nie, to znaczy że nikt nie polecał jeszcze tego miejsca. Ale można osobiście je sprawdzić :]
I w ogóle to cześć :)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu       Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Strona 11 z 13

Skocz do: