Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 18:36 Temat postu: Może Wy pomożecie |
|
|
Witam jestem chora na Bulimie od 6 lat, byly wzloty i upadki, oczywiscie ukrywalam znakomicie wszystko przed rodzina, nikt niczego sie nie domyslal, od roku o wszystkim wiedza, nie bylam leczona, dopiero od dwoch miesiecy biore Bioxetin i rodzina mnie pilnuje, choc ciagle ich oszukuje, dzis pierwszy normalny dzien, walcze, zreszta kiedy nie walczylam, ciagle wierze, ze wszystko bedzie dobrze, innej opcji nie ma, chce byc zdrowa i bede robic wszystko, zeby tak bylo. Poradze sobie, ale problem jest inny, bardzo bliska mi osoba jest chora na anoreksje i straciła już całkowitą nadzieje, dziś napisała mi, że myśli o samobójstwie, bo uważa, że to jedyne wyjście, próbowałam już wszystkiego, jeszcze jakiś czas temu cos jadla, teraz zyje tylko na sokach i kawie, jest coraz gorzej [i starczy /AdamD] Pomozcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdamD Tandeta

|
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 18:44 Temat postu: |
|
|
1) ciekawa rzecz, że napisałaś "bulimia" z wielkiej litery. Przypadek? Nie bardzo wierzę w przypadki.
2) zajmij się sobą.
3) zajmij się sobą.
Pozdrawiam,
AdamD
PS: gdyby ktoś miał wątpliwość co do wystąpienia punktów 2 i 3 o tej samej treści - informuję: zajęcie się sobą jest sprawą najwyższej wagi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 7:43 Temat postu: |
|
|
4) przeczytaj regulamin forum
5) terapia terapia terapia _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
Nawet najmniejsza pomoc może coś zmienić.
Nigdy nie wiesz gdzie znajdziesz dom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sweetkarosia weteran
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 13:15 Temat postu: |
|
|
Nikogo nie uratujesz, jeżeli sama nie jesteś zdrowa. _________________ "Was du heute kannst besorgen, das verschiebe nicht auf morgen ;]" |
|
Powrót do góry |
|
 |
pasterka fighter

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 14:36 Temat postu: |
|
|
6) terapia
7) terapia
8) terapia _________________ każdy problem ma rozwiązanie. jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lala wisząca jak

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 19:00 Temat postu: |
|
|
9)terapia
10) 11, 12, 13, xxxxxx....terapia( Twoja)
leki nie wystarczą, mogą pomóc Ci podjąźć walkę o siebie, ale to dopiero początek
nie wytłumaczysz komuś, ze warto się leczyć, jeśli Twój własny przykład mówi zupełnie co innego
to nie będzie odkrywcze, ale obie potrzebujecie terapii _________________ ŁŁłłłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marteczka13 ****

|
Wysłany: Czw Sie 25, 2005 9:18 Temat postu: |
|
|
witaj nikita po pierwsze ty musisz zrozumiec ze ty jestes chora i sama nie potrafisz byc fer w stosunku do swoich rodzicow a dla przyjaciolki radzila bym koniecznie terazpie i to jak najszybciej i to rodzice ja musza pilnowac naokrago zycze powowdzenia _________________ Nie poznamy prawdy, nie znając przyczyny |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdamD Tandeta

|
Wysłany: Czw Sie 25, 2005 10:01 Temat postu: |
|
|
Marteczka, miej litość. Miej litość, i przestań dawać "dobre rady", bo jak by Cię ktoś posłuchał, to nieszczęście gotowe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marteczka13 ****

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 14:33 Temat postu: |
|
|
o co tobie chodzi adam a co ty jestes myslisz taki mozg ze wiesz wszystko co zla rada ze lepiej zaczac od terapi .... kurcze patrze tu na tym forum chce si epomoc komus a wy to normalnie ......szkoda gadac _________________ Nie poznamy prawdy, nie znając przyczyny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 15:11 Temat postu: |
|
|
pomogłaś już komuś Marteczko?
Adam pomógł chcesz o tym porozmawiać? _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
Nawet najmniejsza pomoc może coś zmienić.
Nigdy nie wiesz gdzie znajdziesz dom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neferiti Niezłomna Oportunistka

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 15:25 Temat postu: |
|
|
Marteczka - zeby pomagac ludziom trzeba miec wiedze dotyczaca zagadnienia.
Nie sadze zebys sie zabirala za pomaganie osobie ktorej siadzie bajpas i wymaga natychmiastowej operacji serca. Rozerwanie klatpi piersiowej i wyrwanie mechanizmu nie jest najlepszym pomyslem - chyba zgodzisz sie ze mna.
Z ed jest podobnie - nie masz mozliwosci/wiedzy zeby pomgac - nie pomagaj - bo mozesz tylko zaszkodzic.
Gdyby mnie ktos pilnowal na okraglo za wszelka cene dazylabym do tego zeby to pilnowanie nie wydawalo mu sie bezcelowe, a to chyba nieprowadzilo by do nieczego dobrego...
Pozdrawiam cieplutko ^__^ _________________ Ceterum censeo Carthaginem delendam esse! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marteczka13 ****

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 17:32 Temat postu: |
|
|
Ailuros tak pomogłam juz komus dla mojej najlepszej kolezanki pomoglam wyjsc z tego namowilam ja na terapie i teraz jest szczsliwa juz zapomniala o tej chorobie...a teraz do Neferiti o jakich ty czlowieku chyba niewiesz na jaki temat tu sie rozmawia i dlaczego ja tak radzilam wiec najpierw moze przeczytaj wszystko a potem pouczaj mnie.Ailuros porozmawiac tak owszem bardzo bym chciala ale co nie napisze albo...to zawsze kurcze brak jakiegos zrozumienia _________________ Nie poznamy prawdy, nie znając przyczyny |
|
Powrót do góry |
|
 |
sweetkarosia weteran
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 17:42 Temat postu: |
|
|
Marteczka85 napisał: |
pomogłam juz komus dla mojej najlepszej kolezanki pomoglam wyjsc z tego namowilam ja na terapie i teraz jest szczsliwa juz zapomniala o tej chorobie... |
Hmmm... za proste mi się to wydaje.
a teraz do Neferiti o jakich ty czlowieku chyba niewiesz na jaki temat tu sie rozmawia i dlaczego ja tak radzilam wiec najpierw moze przeczytaj wszystko a potem pouczaj mnie |
..nikt cię tu nie poucza, tylko zwraca uwagę, że twoje rady nie są za dobre. Bo nie są. Nie rozumiesz mechanizmów choroby. I zapewniam Cię, że ludzie tutaj naprawdę są w temacie. _________________ "Was du heute kannst besorgen, das verschiebe nicht auf morgen ;]" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neferiti Niezłomna Oportunistka

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 18:15 Temat postu: |
|
|
do Neferiti o jakich ty czlowieku chyba niewiesz na jaki temat tu sie rozmawia i dlaczego ja tak radzilam wiec najpierw moze przeczytaj wszystko a potem pouczaj mnie. |
to tu sie nie rozmawia o pogodzie
Choc przyznam ze masz racje - nie wiem dlaczego tak radzilas, bo dla mnie Twoja rada jest nieadekwatna do sytuacji. Wiec moze wytlumaczysz mi dlaczego?
A tak calkiem serio to zastanow sie nad soba i nad tym czy miejac problemy i nie radzac sobie z wlasnym zyciem jestes odpowiednia osoba do dawania komukolwiek (pseudo) dobrych rad  _________________ Ceterum censeo Carthaginem delendam esse! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mona *
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 23:47 Temat postu: |
|
|
Hmm, skoro rodzice mieliby - Twoim zdaniem, Marteczko - pilnowac osoby z anoreksja przez caly czas, to po w ogole ktos stworzyl terapie? Dzieki takiej rodzicielskiej "opiece" kontrolowana osoba przytylaby, zatem po chorobie. Czy tak? Nie sadze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|