Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 12:12 Temat postu: Wróciłam |
|
|
Wróciłam i wreszcie zaczynam się uczyć, uczyć zapytacie czego... słuchania, ale nie tylko słuchania, teraz chcę słyszeć co inni mi mówią ) Byłam zła, zła na świat, na innych, na rodzine, za co? Za to że ja sobie nie radziłam, no wystarczy już tego... Chciałam tylko powiedzieć, że tu jestem i chętnie z Wami porozmawiam ) Z każdym dniem uczę się akceptować siebie i musze przyznać, że udaje mi się to ) Pozdrawiam wszystkich  |
|
Powrót do góry |
|
 |
flakonik **
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 12:42 Temat postu: |
|
|
silna wola nie wystarczy? ja też myślałamże sobie sama poradzę...i że pomogę bliskiej osobie...nie potrafię. z jednej strony widząc, że nie mogę przekonać jej do terapii(bo nie chce się leczyć) chćę się odsunąć, zobojętnić. zdrugiej strony boję się że taka postawa mozę spowodowaćże już nigdy nie będzie mi bliska.....to, co robi rani mnie,jej zachowanie dotyczy wielu aspektów,dlatego okazuję jej niechęć, nie chcę narażać się na kolejne cierpienie...efekt:na pewno ją tylko dołuję...co ja mogę?mam pretensje do siebie i..sama problemy.ten czas chwiejności upewnia mnie,że jedyną drogą jest terapiua.ale sami piszecie, że to tylko"szkoła"a uczyć trzeba się samemu.co jest ważniejsze?
dzieki, że jesteście.
czy tym, którzy wyszli z tego nie przeszkadza udzieklanie sie w takich miejscach?nie ma zagrożenia powrotu do myśli ..różnych..w końcu znowu kręcą sie wkolo tego tematu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 13:25 Temat postu: |
|
|
Bez ludzi, ktorzy są tuatj zdrowi (zarówno tych już zdrowcyh jak i tych co nigdy nie chorowali), to forum nie mogłoby funkcjonować jak należy. REgulamin jest od tego żeby forum nikomu nie szkodziło, więc wszyscy są mile widziani. Kiedy się jest zdrowym to sie nie ma "ciągot" bo rozumie się siebie i rzeczywistość.
Rozmawiać o zaburzeniach "wprost" można tylko na jak mi źle. _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
Nawet najmniejsza pomoc może coś zmienić.
Nigdy nie wiesz gdzie znajdziesz dom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
flakonik **
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 13:23 Temat postu: |
|
|
rozumie się _________________ "cóż mamy gdy braknie nam samego siebie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 10:12 Temat postu: :o) |
|
|
Odnalazłam to forum po "krótkiej" przerwie. Jeśli chodzi o terapie to u mnie zakończyło się na wizycie u psychiatry i przepisaniu leków hamujących łaknienie. Ale ja nie o tym. Nie wiem ile już nie myślałam o chorobie, bo nie liczę tego Z perspektywy czasu śmieję się z tego jak się tu buntowałam i to na osoby które mi dobrze radziły Fakty są takie założyłam rodzinę jestem szczęśliwa, mam problemy jak prawie każdy, ale... rozwiązuję a gdy jest mi ciężko to czasem wykrzyczę się na mężu ;o) czasem wyżalę przyjaciółce. Zapytacie co mnie tu sprowadziło, więc odpowiadam, (masz wciąż problemy) chętnie wybrałabym się na terapię, ale czy możecie mi kogoś polecić?
zmoderowane przez Ailuros
tu rozmawiamy o bliskich, ze szczegółami zapraszam na Jak Mi le |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 10:18 Temat postu: :o) |
|
|
Jeszcze raz ja właśnie doszukałam się adresów które mi wcześniej wysłaliście na innym poście ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 10:48 Temat postu: |
|
|
Jeśli potrzebujesz porozmawiać załóż proszę temat na Jak Mi le _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
|
Powrót do góry |
|
 |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 16:51 Temat postu: c.d. |
|
|
ok w wielkim skrócie mam wciąż problemy, ale prosiłabym o usunięcie całego postu, bo wycięcie akuratnie tamtej części mi nic nie daję, z góry dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
nicka weteran
Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 772 Skąd: wiem gdzie się obudziłam ale nie wiem gzie zasnę
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 20:42 Temat postu: |
|
|
Autorko :
Nie czytasz tego co do Ciebie piszą. _________________ Fakt że nie mam racji, jest dla mnie ciężki do zniesienia.
Ciężki ale do zniesienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 20:48 Temat postu: |
|
|
Tylko spokojnie, post zostanie ponieważ usuwamy (moderatorzy) posty wg własnej oceny, a w mojej ocenie jest wartościowy, bo pokazuje, że można zagłuszyć objawy tabletkami na wiele lat i dojść w końcu do momentu, w którym się znowu widzi, że coś jest nie tak.
Bardzo cenna jest uwaga o terapii (terapii a nie samych lekach) _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
|
Powrót do góry |
|
 |
nicka weteran
Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 772 Skąd: wiem gdzie się obudziłam ale nie wiem gzie zasnę
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 21:09 Temat postu: Re: c.d. |
|
|
Nikkita21
Wiesz,wydaje mi się że sama kiedyś dojdziesz do TEGO punktu, że przestaniesz odliczać czyste dni od nieczystych.
Że przestanie Cię w ogóle interesować ilość spożywanego przez Ciebie pożywienia.
Będziesz wiedziała, że nie trzeba iść spać gdy zje się więcej - bo budząc się wydaje Ci się, że już jesteś w miarę pusta, że się przetrawiło.
Załóż sobie temat na JKM - poomogą Ci _________________ Fakt że nie mam racji, jest dla mnie ciężki do zniesienia.
Ciężki ale do zniesienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nikkita21 *
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 21:37 Temat postu: :o) |
|
|
no i właśnie nie do końca się zrozumieliśmy, u mnie jest ok, sama nie zgadzam się z tym co wcześniej pisalam, nie mam zamiaru pisać o jedzeniu i o jakichkolwiek problemach z nim związanych, nie odliczam dni , po prostu żyję a że rzadko tu bywam to nie do końca wiem co można pisać a czego nie, a podchodzę do wszystkiego spokojnie , biorę się za konkretne przeczytanie regulaminu i dostosuję się |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ailuros Miau?

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 22:40 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za zrozumienie  _________________ Unikać emocji, to znaczy unikać życia.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|