Anoreksja, Bulimia

forum dyskusyjne 

ProfilProfil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości
ZalogujZaloguj
RejestracjaRejestracja

Anoreksja

,

bulimia

, kompulsywne objadanie się, jedzenie nałogowe, nadwaga, otyłość - zaburzenia łaknienia da się wyleczyć. Forum jest dla dotkniętych przez zaburzenia odżywiania, ich rodzin i znajomych. Terapia jest niezastąpiona - jednak to forum może pomóc znaleźć odpowiedzi na pewne pytania. Pomóc zrozumieć czym jest anoreksja, bulimia czy inne zaburzenia łaknienia i jak zacząć żyć, by stały sie niepotrzebne.
Problem z założeniem konta? Nie dostajesz potwierdzenia rejestracji? Pisz koniecznie: AdamD
SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy  FAQFAQ  
--> Regulamin Forum
Zapraszamy na stronę: www.glodne.pl

studentem być...
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
w niebo
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 19:37    Temat postu: studentem być... Odpowiedz z cytatem

od tygodnia jestem studentką, ale tym razem w najpraktyczniejszej praktyce Rolling Eyes
strasznie pokręcony był to tydzień, naprawdę czuję się trochę doroślejsza, może dziwnie to brzmi...? Rolling Eyes
po pierwszym dniu zaledwie mój chłopak mi powiedział że "studia mnie zmieniły" Laughing
tak naprwdę wszystko jest fajnie, wykłady ciekawe, ludzie nowi i ciekawi również, ale coś mam takie dziwne wrażenie że wszystko załamie się nagle przy pierwszej sesji Laughing ogólnie mówiąc, trochę się tych studiów boję... Rolling Eyes

odczułam już jak to dobrze mieć kumpla na czwartym roku socjologii [: taki kupel to źródło informacji, notatek, poprzedniorocznych testów, no i - jakby nie patrząc - wsparcie psychiczne [:

jeśli chodzi o studiowanie, nie czuję się pewnie w tej materii, to nic dziwnego. co myślicie o pierwszym roku?? Rolling Eyes
czy on rzeczywiście jest najtrudniejszy? (hmm pytanie retoryczne?? Rolling Eyes )
czy są jakieś sposoby żeby się "wdrożyć" ? czy przy systemie punktowym lepiej nie wybierać zbyt wielu kursów na pierwszy semestr? (mi wyszły 4 egzaminy podstawowe + 3 dodatkowe Rolling Eyes )
czy chodzenie na wykłady jest oplacalne czy to tylko strata czasu ?? czy możliwe jest uczyć się na bierząco ??
czy ten okropny wf naprawdę musi być taki ważny (zlikwidowali nam lektoraty z jakichkolwiek języków na pierwszym roku, ale "na wf chodzić trzeba bezwzględnie" ) Rolling Eyes i w ogóle co jest ważne, co się przydaje, czego należałoby unikać...?

poratujcie początkującą zdezorientowaną sierotę studencką... Rolling Eyes
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no wiec nie ma idealnej recepty,niestety.
Jedne wykłady sa swietne i bez nich nie da rady na egzamine.Inne to tylko jakis dodatek. Info nalezy zaciagac od studentow o rok starszych.

Na pierwszym roku nie zawalaj sie obowiazkami. Jesli jeszcze nie jestes zaznajomiona z sytuacja,to po prostu skup sie na robieniu dobrze minimum.

Wf pewnie Ci sie spodoba,bo to tez okazja do bycia z nowymi ludzmi.
Z tego co wiem to latwo sie tez z niego zwolnic,jakby co.

Nie boj sie kochana.Zapewniam Cie ze nie jesttrudno.Powiem nawet,ze jest duzo łatwiej niz w liceum.Uwierz.

Bardzo mnie cieszy ze juz podobaja Ci sie ludzie i zajecia.Przewaznie na poczatku nie jest tak ok, a jesli juz jestes zadowolona to tylko bedzie lepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
carolinka
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmmmmm.....
witaj Koleżanko (studiujaca wspaniały kierunek socjologię?)!

ogólnie nie uwazam zeby pierwszy rok byl najtrudniejszy pod wzgledem nauki. Moze troche nudny, bo to wszystko wydaje sie abstrakcyjne,pelno jest historii dyscypliny, przedmiotów ogólnych. Pózniej będzie z pewnoscią o wiele ciekawiej!
co innego jesli chodzi o wszystko co poza naukąSmile... tu naprawde mozna sie zagubic. ale jak piszesz - masz wsparcie.
co do wykladów.... mysle ze na 1 roku warto chodzic, zwłaszcza dlatego ze : wszystko jest nowe(tematyka), nasiakniesz zieki temu żargonem socjologicznym (specyficznym jak sie pozniej przekonasz Wink )

jakie masz teraz na 1 roku przedmioty? niestety jesli chodzi o system punktowy to Ci nie doradze bo w Poznaniu na UAM go jeszcze nie ma.

a jesli chodzi o "nieszczesny" WF. nie bagatelizuj go, bo mogą sie pojawic problemy z zaliczeniem roku ( Exclamation ) . Podobnie jak szkolenia BHP i przystosowania bibliotecznego... trzeba to przejść. Ale jak masz mozliwosc wyboru (z pewnoscia tak) zapisz sie na takie zajecia z WF na ktore bedziesz szła z przyjemnością. na razie tyle. jakby co - pytaj:)))

serdeczna buźka:) z Poznania!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie zawsze najbardziej przeraza ilosc nowych ludzi.Codzienne przyswajanie kikunastu imion,natłok osobowości, płytkosc kontaktow....
buu,nie lubie tego
Powrót do góry
carolinka
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marta84 napisał:
płytkosc kontaktow....

no tak, marta, co do tego masz rację w 100%. To jedna ze złych stron studiów . Kontakty licealne okazuja sie tu bardzo glębokie. Chociaż.... może to tylko ja mam takie odczucie Confused ?
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jesli chodzi o egzaminy,to jedyną receptą jest po prostu uczyć się i mieć oczy&uszy szeroko otwarte.
Powrót do góry
Neferiti
Niezłomna Oportunistka
Niezłomna Oportunistka

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ah, studia... Very Happy
Kłania się studentka I roku politologii Very Happy

Kierunek wspaniały, ludzie całkiem wporządku, wykładowcy madrzy, skromni i z poczuciem humoru (z wyjątkiem psora od ekonomii Confused), a nauki w cholere i troche. To tak w przeogromnym skrócie.
O sesji wole nawet nie myśleć, bo jej przejście to będzie prawdziwa próba ognia dla I roku. Przynajmniej u mnie na politologii.

Uzyskanie zwolnienie z WFu graniczy na AP z cudem. Trzeba mieć historie choroby, dokumentacje, potwierdzenie od innych lekarzy, później staje się przed komisją, która w najlepszym wypadku zapisze grupe rehabilitacyjną o zmiejszonej intensywności. O całkowitym zwolnieniu nawet nie ma co marzyć Confused

Nie ma co się łamać będzie dobrze Very Happy

Ah i jeszcze jedno - chciałam przypomnieć że życie studenckie jest równie ważne jak samo studiowanie Very Happy I tego trzeba się trzymać - rękami nogami i indeksami Very Happy
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

2 pytania:
-jak rozwija sie skrot AP Embarassed (Akademia Pedagogiczna,moze?)
-ktory to Twoj kierunek?bo ja myslalam,ze juz cos studiowałas
Powrót do góry
Neferiti
Niezłomna Oportunistka
Niezłomna Oportunistka

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AP - Akademia Pedagogiczna - punkt dla Ciebie Marta Smile
ale z tym drugim kierunkiem to coś pokręciłaś.
Jestem ze wspaniałego rocznika '86 który dopiero w tym roku rozpoczyna studia Very Happy
Nefe to ma zaledwie 19 lat
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to Ty nam lepiej pokaz na pyszczyskas jaj wygladasz,co?

Taka młodziutka,taka mądra Shocked
Powrót do góry
Neferiti
Niezłomna Oportunistka
Niezłomna Oportunistka

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak wyglądam Very Happy

ktoś ma jakieś zastrzeżenia? >_<

a tak całkiem serio (serio, serio) to rzuć okiem na 3 strone w poście z mordeczkami Razz
Tych czerwonych włosów nie sposób przegapić Wink
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no co Ty!To jasne,ze szukałam Cie na pyszczyskach.Ale pewnie sie zmieniłas...Włosy nadal w kolorze?
Powrót do góry
Angiee
Lepsza od Google
Lepsza od Google

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

studenta pierwszego roku socjologii sie kłania :]]] i to narazie tyle mojej aktywnosci w tym temacie, bo mi sie pisac teraz nie chce. Jak znajde chwile to sie wypowiem.

heheh to Wam napisałam, nie ma co! ;P
Powrót do góry
carolinka
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sami socjologowie wśród nas:> Cool
no patrzcie, nie myslałam ze nas tak wielu....
jednak statystyki nie klamią.

POZDRO:)
użytkownik-usunięty
weteran

PostWysłany: Pią Paź 07, 2005 22:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Angiee?Ty tez kot?
Jakie Wy mode dziewczeta jestescie!
Hi,hi - ja tez pierwszy rok.Rzuciłam dziennikarstwo i zaczynam polonistyke Cool
UW
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu       Forum Glodne Strona Główna -> Dla Wszystkich Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12

Skocz do: