| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pasterka fighter

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2004 8:25 Temat postu: TERAPEUCI - ADRESY!!! |
|
|
UWAGA!
mam nadzieje ze ten moj pomysl spotka sie z akceptacja i zostanie wykorzystany. caly czas pojawiaja sie tematy o tresci 'gdzie szukac terapeuty'. tych tematow jest juz tutaj tona, i w kolko pojawiaja sie nowe. zrozumiale ze nowi ludzie wchodza i nie chce im sie przegladac naszego dlugasnego archiwum tematow. wiec zeby nie bylo tego ciaglego szukania, powtarzania tego samego to tutaj robie temat do ktorego prosze wpisywac namiary. krotko i zwiezle! i bez zadnych niepotrzebnych komentarzy!!! tylko miasto, adres, cena i ewentualnie ocena. mysle ze wszyscy na tym skorzystamy.
UWAGA!
Proszę o zamieszczanie informacji WYŁĄCZNIE o sprawdzonych terapeutach. Jeśli nie macie POZYTYWNYCH doświadczeń, nie piszcie.
Każdy umieszczony adres MUSI zostać potwierdzony przez krótkie opisanie swoich doświadczeń.
JESZCZE BARDZIEJ UWAGA!
Posty o treści "poszukuję terapeuty" będą stąd usuwane bez litości. Jest na nie miejsce w tym temacie. I żeby nie było jęczenia potem!
I do kompletu: jeśli szukasz namiarów na SPRAWDZONEGO psychologa, ośrodek terapeutyczny, grupę wsparcia, cokolwiek w Twojej okolicy i tego NIE MA w tym temacie, to najwyraźniej NIKT NIE MA INFORMACJI NA TEN TEMAT i zadawanie pytań jest bez sensu.
Jeśli szukasz namiarów na JAKIEGOKOLWIEK psychologa w Twojej okolicy, użyj www.google.pl , książki telefonicznej, żółtego telefonu albo pomocy wróżki. NIE PYTAJ na forum, nikt nie będzie szukał ZA CIEBIE. Korepetycji w zakresie zadawania zapytań do google udzielam odpłatnie i poza forum
AdamD
_________________ każdy problem ma rozwiązanie. jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pasterka fighter

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2004 9:24 Temat postu: |
|
|
WARSZAWA:
centrum psychoterapii BEN
ul. Szucha (chyba) 3/7 - pierwsza klatka od strony placu na rozdrozu (numer mieszkania jest na pewno dobry, tylko nie pamietam numeru bloku)
nr tel.:622 69 63
polecam! tam sa chyba ze dwie osoby od zaburzen odzywiania, cena wizyty: 100 (lub 120-nie pamietam)zl za pierwsza wizyte, 80zl za wizyte jesli chodzi sie na terapie. _________________ każdy problem ma rozwiązanie. jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AdamD Tandeta

|
Wysłany: Nie Cze 20, 2004 10:17 Temat postu: |
|
|
| No, oczywiście trzeba kliknąć tutaj! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
horla *****
|
Wysłany: Nie Cze 20, 2004 12:04 Temat postu: |
|
|
POZNAŃOśrodek Terapii "Rozmowa" na ul. Św. Wojciech 22/24 m.7
Jest tam zdaje się kilku terapeutów, ale ja polecam szczególnie dr Mroczkowską, jest wspaniała.
wizyty niedrogie! _________________ Żółw jest tak twardy, bo jest tak miękki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AdamD Tandeta

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2004 12:05 Temat postu: |
|
|
UWAGA!
Temat będzie regularnie czyszczony z postów nie na temat, żeby zachować przejrzystość.
Jednocześnie proszę wszystkich, którzy napisali tutaj namiary na terapeutów/ośrodki o przeczytanie raz jeszcze pierwszego posta, i deklaracje dotyczące zgodności z pogrubionym tekstem (do mnie na PW)
Wszystkie posty, podające namiary na niesprawdzonych terapeutów(czytaj: nie dostanę w ciągu kilku dni potwierdzenia że jest sprawdzony) zostaną usunięte.
Pozdrawiam,
AdamD |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pasterka fighter

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2004 11:51 Temat postu: |
|
|
SZCZECIN:
| Einu napisał: |
CENTRUM PSYCHIATRYCZNE
ul. Żołnierska... Szczecin (końcowy na Krzekowie - tramwaj 5 i 7)
dr AGNIESZKA MORDASEWICZ
rejestracja jest na II piętrze i tam też gabinety
Doktórka przyjmuje codziennie chyba 8-14
chociaż we wtorki ma dyżur popołudniowy
przyjmuje w ramach Kasy Chorych, czyli nieodpłatnie i terminy wizyt są wg potrzeb, czasem nawet co tygodniowo... porządna kobieta - młoda i sympatyczna - otwarta i ciepła - nie lekceważy niczego i nigdy nie daje odczuć, że to z pacjentem jest coś nie tak - leki dostosowyje do sytuacji i zawsze sprawdza, jak są tolerowane - zleciła mi też kompleksową diagnostykę psychologiczną (szereg testów), żeby dokładnie określić typ osobowości i stan emocjonalny...
ufam Jej i wiem, że szanuje pacjentów i stara się naprawdę zrozumieć i poznać całościowy problem - spotkała się nawet z moją mamą, żeby "nauczyć ją zasad bycia matką osoby mającej zaburzenia odżywiania" - bardzo to pomogło
powodzenia
|
_________________ każdy problem ma rozwiązanie. jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magdaliena weteran
|
Wysłany: Czw Lip 08, 2004 18:13 Temat postu: |
|
|
Towarzystwo Pomocy Młodzieży
przyjmuje młodzież w wieku 15-25 lat - Warszawa, ul. Andersa 29; tel. 635 54 67 (to również telefon zaufania) --> bezpłatnie
Przyjmują tam m.in. dwie osoby od zaburzeń odżywiania. Mnie bardzo pomogła kochana pani psycholog, ale... ona już tam nie pracuje . Z całą pewnością jednak są inne kompetentne osoby
PS. Piszę gościnnie z konta magdalieny, choć magdalieną nie jestem - ale wszystko za jej przyzwoleniem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madźka ****

|
Wysłany: Czw Lip 15, 2004 9:57 Temat postu: |
|
|
szczecin:
pani mgr Anna Podkowińska Adamowicz , tel: 601786362,
ja za wizytę płacę 50 złotych (nie wiem czy wszyscy tak samo płaca...)
chodze tam jak narazie dopiero 3 m-ce, ale z czystym sumieniem moge ja polecić
pozdrawiam,
madźka _________________ "... tylko w twoim wnętrzu żyje ta inna rzeczywistość, za która tęsknisz..." (H.Hesse) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angiee Lepsza od Google

|
Wysłany: Czw Lip 15, 2004 12:01 Temat postu: |
|
|
Towarzystwo pomocy młodzieży ASLAN w Warszawie
ul. Nowolipie 17 ( w okolicach kina femina)
tel . 636 49 04 i 636 49 12
( po prawej stronie ul. Jana Pawła II, wchodzi sie od tylu budynku, tzn idac ul.nowolipie po prawej stronie po schodkach i tam jakby od drugiej strony budynku- brzmi skomplikowanie ale latwo trafic)
Przyjmuja dwie apnie psycholog Radka Różycka i Honorata Moliter
Oferują terapię indywidualną, grupową ( istnieje specjalna grupa dla ludzi z ED) oraz rodzinną. W centrum przyjmują NIEODPŁATNIE a czas oczekiwania na wizyte jest bardzo krótki( niemalze z dnia na dzien), a czestotliwośc spotkań uzależniona jest od potrzeb ( nawet kilka razy w tyg). Centrum w lecie organizuje wyjazdy terapeutyczne dla swoich podopiecznych, ktore stanowia niejako kontynuacje i kwintesencje calorocznego leczenia.
Odczucia miałam bardzo pozytywne, panie psycholog są niezykle mile i kompetentne. Nie patrza nerwowo na zegarek i nie wyrzucaja nikogo po upływie 60-tej minuty.
polecam
Ostatnio zmieniony przez Angiee dnia Wto Lut 22, 2005 22:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zoe **
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2004 21:03 Temat postu: |
|
|
Szczecin
Z pełnym przekonaniem daję świadectwo o kompetencji i doświadczeniu p.dr B. Rajczyk przyjmującej w przychodni na ul. młyńskiej. Jestem niemalże pewna, że gdyby nie mój wielki leniuszek dziś zapewne moje problemy z jedzeniem byłyby tylko złym wspomnieniem dzięki pracy właśnie z tą osobą. _________________ miłość potrafi znależć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madźka ****

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2004 12:56 Temat postu: |
|
|
uzupełaniam wypowiedź Zoe:
pani dr Rajczyk przyjmuje w przychodni na ul.Staromłyńskiej, tel do rejestracji: 4893589, na pierwsza wiyte czeka się około 2-3 tyg, potem to juz na bieżąco <w razie potrzeby>
tez uwazam ze kobieta jest dobrym fachowcem ... nie umiem konkretniej napisac, ale polecam ja, zna się na rzeczy po prostu _________________ "... tylko w twoim wnętrzu żyje ta inna rzeczywistość, za która tęsknisz..." (H.Hesse) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trycka ***
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2004 21:33 Temat postu: |
|
|
To jeszcze ja dam namiary pani psycholog z Warszawy(psycholog kliniczny,psychoterapeuta)
ELŻBIETA KOŁAKOWSKA
tel. 0-691-120 875
Chodze niedługo,ale kobieta ma podejscie,czuje poprawe i na pewno dalej bede chodzic.Aha ,wizyta kosztuje 60 zł za godzine. _________________ trycka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aneciak ****

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2004 12:01 Temat postu: |
|
|
Białystok
Ośrodek Psychoterapii Medycznej.
ul. Włościańska 101
tel. (0-85) 653-88-86 /przeciętnie 8:00-15:00, poniedziałek-piątek; uczulam, trzeba dzwonić do skutku, gdyż często linia jest zajęta, ewentualnie w danym momencie nikt nie może podejść do telefonu/
ośrodek bezpłatny, dla osób pełnoletnich
Polecam z pełną odpowiedzialnością. Terapeuci w tym ośrodku maja spore doświadczenie w leczeniu zaburzeń odżywiania (i nie tylko). Sama byłam tam na terapii, i wiem jedno, warto.
Leczy się tam na "dochodząco", czyli w trybie dziennym.. Jeśli chcie jakieś info o tym ośrodku, odezwijcie się na mojego maila "amedka@o2.pl" Postaram się pomóc
pozwolilam sobie skleic dwa posty ///Angiee _________________ "Zamienie każdy oddech w niespokojny wiatr.. By zabrał mnie spowrotem, tam gdzie masz swój świat.." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
angel26 ***
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2004 14:13 Temat postu: |
|
|
KRAKÓW
ul.Kopernika21a
dr Joanna Dziasek,lub Adam Curyło...
specjaliści od zaburzeń zywienia...
kompetentni ludzie...
polecam...
od razu mówię...długo się czeka na wizytę...ale warto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anne ****
![]()
|
Wysłany: Pon Lis 01, 2004 13:35 Temat postu: |
|
|
w samych Katowicach nie- ale w Gliwicach jest osrodek godny polecenia- tam dojezdzaja dziewczyny z calego Slaska, z Katowic, Siemianowic tez...
Osrodek Leczenia Nerwic i Zaburzen Jedzenia "Dabrowka"
ul. Asnyka 10 Gliwice
tel. 238 34 70
www.psychoterapia-silesia.pl
| anne napisał: |
i jeszcze male uzupelnienie- w tym osrodku pracuje wielu terapeutow- nie mialam przyjemnosci poznania czy dowiedzenia sie czegos o wszystkich... podaję więc takich sprawdzonych przeze mnie lub dziewczyny, ktore znam z osrodka:
lek.med.Barbara Czekaj,dr n. hum. Bernadetta Izydorczyk, mgr Magdalena Paliwoda, mgr Jarosław Gliszczyński, lek. med. Elżbieta Niziołek... |
| shirly napisał: |
| a ja dodam jeszcze ze ośrodek w Gliwicach jest bezpłatny(chyba ze ktoś chce ,to może prywatnie ).Jest dobry,ale musisz tez uzboić się w czekanie na miejsce...ja czekałam coś 3 miesiące,ale niektórzy wchodzili po tygodniu-to chyba zalezy od siły perswazji... |
troszke posklejalam posty. sorki ale chcemy zeby w tym temacie panowal szczegolny lad i porzadek \pasterka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|